Eigen riet

Om een zeer hoge kwaliteit te garanderen verbouwen wij ons eigen riet op een rietland van ca. 30 hectaren. Hier wordt ons riet het hele jaar door zorgvuldig verzorgd. Gereguleerde waterstanden zorgen voor de beste kwaliteit.

Hollands riet

Het rietland is opgezet in 1918 rond het Geestmerambacht. Riet is een eenjarig gewas en een ‘vechtersbaas’. Zonder mest of andere toevoegingen moet ons riet strijden om zijn eigen bestaan en dat zorgt voor een extra krachtige flexibele plant: oersterk en buigzaam.

Oogsten

Na de vorstperiode, meestal in februari, wordt het riet geoogst in eigen beheer. We drogen ons riet ca. 2 a 3 maanden in de buitenlucht waarna het wordt verwerkt tot maatbossen in onze loods.

Sorteren

We sorteren riet onder andere op grootte. Normale riethalmen zijn geschikt voor kleinere objecten, zoals woonhuizen of een prieeltje. De langste riethalmen bewaren we voor boerderijen. Naast eigen riet importen wij hoogwaardig riet bij vaste rietkwekers waarmee we een lange relatie hebben; altijd 1e keuze, topkwaliteit.

Vrijblijvende offerte

Foto’s